Hvem Er De Røde Partier?

19/02/2021 08:01
Billede: Pixabay

I Danmark har vi det, man kalder for blokpolitik. Denne blokpolitik består i bund og grund af to fløje, hvoraf den ene kaldes den røde blok, imens den anden kaldes den blå blok. På blå blok finder man partierne Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige. Men hvem er så oppositionen, altså de røde partier?

Hvem er de røde partier? De røde partier dækker over Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. De røde partier har generelt en langt mere socialistisk tilgang til politik, hvor man ofte har et ønske om, at store dele af landets institutioner og tilbud skal gennemføres gennem kommune og stat.

Blokpolitik er et term man bruger for en politisk situation, hvor regeringen benytter er flertal på fløjene, frem for at søge ind over midten for at få flertal. Det meste politik udføres altså internt i blokken, og ofte står den anden uden den helt store indflydelse.

Lige nu er der faktisk kun ét enkelt parti, der ikke er en del af den røde eller blå blok, hvilket er alternativet. De har selv erklæret, at de ikke hører til en af de to blokke, men derimod deres egen, tredje blok, den “grønne” blok.

Flere indlæg

Hvad er politisk kommunikation?

27/01/2022 09:36
Billede: Pixabay, 7706992

Politisk kommunikation kunne måske lyde som ganske almindelig kommunikation, men det skiller sig faktisk enormt meget ud fra den kommunikation, vi har mellem hinanden i dagligdagen.

Når polit…

Hvad laver Folketinget?

27/01/2022 09:15
Billede: Pixabay, OpenClipart-Vectors

Jeg har selv svært ved at finde ud af en gang imellem, hvad Folketinget egentlig laver, men de sidder faktisk ikke bare og drikker kaffe og snakker dagen lang.

De er, ifølge Grundloven, den l…

Hvad er blå blok?

10/06/2021 09:16
Billede: Pixabay, Wokandapix

Dansk politik er delt op i rød blok og blå blok. Hvis du forestiller dig en linje, er der midten, hvor alle er enige og ellers er der rød blok, som er på den venstre side af midten og blå blok er p…

Hvad er politisk liberalisme?

22/03/2021 14:36
Billede: Pixabay

I Danmark snakker man ofte om, at der er er to slags mennesker, når det kommer til politisk overbevisning. Der er socialisterne, og så er der liberalisterne. Dette er selvfølgelig en smule karikere…

Hvad er FN? Det korte svar

16/11/2020 09:34
Billede: Pexels

Hvis du aldrig har hørt om FN, så har du formentlig sover lidt for meget i historie- eller samfundsfagstimen. FN er nemlig noget, som vi ikke alene er en del af, men også har stor indflydelse på de…

Hvad er politisk terror?

15/10/2020 10:22
Billede: Pixabay

Politisk terror defineres som vold med et politisk formål. Her anvendes vold med henblik på at gennemtvinge en bestemt politisk ændring, holdning eller kurs.

Al terrorisme kan nemt blive de…