Hvad Laver Folketinget?

27/01/2022 09:15
Billede: Pixabay, OpenClipart-Vectors

Jeg har selv svært ved at finde ud af en gang imellem, hvad Folketinget egentlig laver, men de sidder faktisk ikke bare og drikker kaffe og snakker dagen lang.

De er, ifølge Grundloven, den lovgivende magt i Danmark sammen med den regerende monark - vores dronning. Dronning Margrethe skal dog ikke være med i diskussionerne om lovene, men hun skal underskrive dem inden for 30 dage, efter at loven eller reglen er vedtaget.

Arbejdet i Folketinget bliver faktisk også bestemt af valgte formænd, et såkaldt præsidium, som bliver valgt hvert år, når Folketinget åbner i oktober. Formanden for dette præsidium er gerne en person fra samme parti som statsministeren. Under formanden er der 4 næstformænd, som gerne er en fra hvert af de 4 største partier.

Som mange nok også har set, så bliver der altid valgt nye ministre til de forskellige poster, der er i Danmark, når der har været valg. Det vil sige, at der kommer en ny uddannelsesminister, en ny udenrigsminister, finansminister osv. Her skal de respektive ministre sørge for, at deres område fungerer og hele tiden bliver forbedret.

Alle medlemmer i Folketinget kan også komme med lovforslag eller beslutningsforslag, som bliver behandlet i Folketingssalen af flere omgange.

Jeg håber ovenstående har gjort dig klogere på, hvad Folketinget arbejder lidt med.

Læs: Perlen Odense har ydet økonomisk støtte til dette, du lige læste. Der kan du, udover mange andre ting, shoppe Susannne Friis Bjørner. Når indhold tilgodeser Perlen Odense kan vi ikke sige, at det derfor er upartisk, deraf markeret.

Flere indlæg

Hvad er politisk kommunikation?

27/01/2022 09:36
Billede: Pixabay, 7706992

Politisk kommunikation kunne måske lyde som ganske almindelig kommunikation, men det skiller sig faktisk enormt meget ud fra den kommunikation, vi har mellem hinanden i dagligdagen.

Når polit…

Hvad er blå blok?

10/06/2021 09:16
Billede: Pixabay, Wokandapix

Dansk politik er delt op i rød blok og blå blok. Hvis du forestiller dig en linje, er der midten, hvor alle er enige og ellers er der rød blok, som er på den venstre side af midten og blå blok er p…

Hvad er politisk liberalisme?

22/03/2021 14:36
Billede: Pixabay

I Danmark snakker man ofte om, at der er er to slags mennesker, når det kommer til politisk overbevisning. Der er socialisterne, og så er der liberalisterne. Dette er selvfølgelig en smule karikere…

Hvem er de røde partier?

19/02/2021 08:01
Billede: Pixabay

I Danmark har vi det, man kalder for blokpolitik. Denne blokpolitik består i bund og grund af to fløje, hvoraf den ene kaldes den røde blok, imens den anden kaldes den blå blok. På blå blok finder …

Hvad er FN? Det korte svar

16/11/2020 09:34
Billede: Pexels

Hvis du aldrig har hørt om FN, så har du formentlig sover lidt for meget i historie- eller samfundsfagstimen. FN er nemlig noget, som vi ikke alene er en del af, men også har stor indflydelse på de…

Hvad er politisk terror?

15/10/2020 10:22
Billede: Pixabay

Politisk terror defineres som vold med et politisk formål. Her anvendes vold med henblik på at gennemtvinge en bestemt politisk ændring, holdning eller kurs.

Al terrorisme kan nemt blive de…