Hvad Er FN? Det Korte Svar

16/11/2020 09:34
Billede: Pexels

Hvis du aldrig har hørt om FN, så har du formentlig sover lidt for meget i historie- eller samfundsfagstimen. FN er nemlig noget, som vi ikke alene er en del af, men også har stor indflydelse på den globale situation.

Hvad er FN? FN er en verdensomspændende verdensorganisation, der har intet mindre end 192 medlemslande og et årligt budget på 3,8 milliarder dollars. FN har et erklæret mål om at sikre verdensfreden. Organisationen blev stiftet som en konsekvens af anden verdenskrig i 1945. Organisationen har modtaget Nobels Fredspris for deres fredsbevarende arbejde, men har omvendt også modtaget meget kritik for at være for bureaukratisk og ukonkret.

Efter anden verdenskrig, hvor man på relativt få år havde oplevet intet mindre end to ødelæggende verdenskrige, så var der bred enighed om, at der skulle ske noget. Man havde lært af sine tidligere fejl og havde et ønske om for alt i verden at undgå flere krige af sådanne dimensioner.

Derfor valgte man at stifte FN, der er en forkortelse for Forenede Nationer. 192 lande arbejder aktivt sammen for at bevare verdensfreden. Udover den generelle fred, så arbejder FN også for at sikre menneskerettigheder verden over, uddele humanitær bistand samt at sikre en social såvel som økonomisk udvikling i hele verden.

Flere indlæg

Hvad er politisk kommunikation?

27/01/2022 09:36
Billede: Pixabay, 7706992

Politisk kommunikation kunne måske lyde som ganske almindelig kommunikation, men det skiller sig faktisk enormt meget ud fra den kommunikation, vi har mellem hinanden i dagligdagen.

Når polit…

Hvad laver Folketinget?

27/01/2022 09:15
Billede: Pixabay, OpenClipart-Vectors

Jeg har selv svært ved at finde ud af en gang imellem, hvad Folketinget egentlig laver, men de sidder faktisk ikke bare og drikker kaffe og snakker dagen lang.

De er, ifølge Grundloven, den l…

Hvad er blå blok?

10/06/2021 09:16
Billede: Pixabay, Wokandapix

Dansk politik er delt op i rød blok og blå blok. Hvis du forestiller dig en linje, er der midten, hvor alle er enige og ellers er der rød blok, som er på den venstre side af midten og blå blok er p…

Hvad er politisk liberalisme?

22/03/2021 14:36
Billede: Pixabay

I Danmark snakker man ofte om, at der er er to slags mennesker, når det kommer til politisk overbevisning. Der er socialisterne, og så er der liberalisterne. Dette er selvfølgelig en smule karikere…

Hvem er de røde partier?

19/02/2021 08:01
Billede: Pixabay

I Danmark har vi det, man kalder for blokpolitik. Denne blokpolitik består i bund og grund af to fløje, hvoraf den ene kaldes den røde blok, imens den anden kaldes den blå blok. På blå blok finder …

Hvad er politisk terror?

15/10/2020 10:22
Billede: Pixabay

Politisk terror defineres som vold med et politisk formål. Her anvendes vold med henblik på at gennemtvinge en bestemt politisk ændring, holdning eller kurs.

Al terrorisme kan nemt blive de…