Hvad Er Politisk Kommunikation?

27/01/2022 09:36
Billede: Pixabay, 7706992

Politisk kommunikation kunne måske lyde som ganske almindelig kommunikation, men det skiller sig faktisk enormt meget ud fra den kommunikation, vi har mellem hinanden i dagligdagen.

Når politikere eller statsministeren holder tale eller snakker ud til offentligheden, så skal de altid tænke over, hvad de siger og hvad de mener, fordi det altid bliver analyseret af eksperter.

I politisk kommunikation bruger man meget gerne mimik, gestik og bestemt også appelformerne - Etos, Patos og Logos. Appelformerne kan man især slet ikke komme udenom, da poltikere ofte skal snakke til hjertet af befolkningen for at komme frem med deres budskab, så det også bliver husket.

Tager vi eksempelvis kampagner, plakater og taler i en valgperioder, så laver politikerne i princippet ikke andet end at have fokus på deres personlige mærkesager og på at ramme dig lige der, hvor det gør 'ondt'. Altså på den gode måde. 

De taler til dit hjerte, om hvor meget de vil gøre på et bestemt område, hvis de bliver valgt ind og hvilken stor forskel de helt sikkert vil gøre, når de kommer ind i Folketinget eller bliver det største parti osv.

Derudover er folk i Folketinget enormt gode til at 'snakke udenom' eller i hvert fald forsøger de på ikke at komme med deres direkte holdninger, men mere hvad deres parti har i fokus osv. Og der skal man især være vågen som journalist, hvis man gerne vil have et rigtig svar på sit spørgsmål.

Tak for støtten. Tak til Perlen Odense for deres økonomiske bidrag til teksten på netop denne artikel. Find et stort udvalg af produkter hos Perlen Odense webshop, eksempelvis sparegris eller utallige andre gode varer. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.

Flere indlæg

Hvad laver Folketinget?

27/01/2022 09:15
Billede: Pixabay, OpenClipart-Vectors

Jeg har selv svært ved at finde ud af en gang imellem, hvad Folketinget egentlig laver, men de sidder faktisk ikke bare og drikker kaffe og snakker dagen lang.

De er, ifølge Grundloven, den l…

Hvad er blå blok?

10/06/2021 09:16
Billede: Pixabay, Wokandapix

Dansk politik er delt op i rød blok og blå blok. Hvis du forestiller dig en linje, er der midten, hvor alle er enige og ellers er der rød blok, som er på den venstre side af midten og blå blok er p…

Hvad er politisk liberalisme?

22/03/2021 14:36
Billede: Pixabay

I Danmark snakker man ofte om, at der er er to slags mennesker, når det kommer til politisk overbevisning. Der er socialisterne, og så er der liberalisterne. Dette er selvfølgelig en smule karikere…

Hvem er de røde partier?

19/02/2021 08:01
Billede: Pixabay

I Danmark har vi det, man kalder for blokpolitik. Denne blokpolitik består i bund og grund af to fløje, hvoraf den ene kaldes den røde blok, imens den anden kaldes den blå blok. På blå blok finder …

Hvad er FN? Det korte svar

16/11/2020 09:34
Billede: Pexels

Hvis du aldrig har hørt om FN, så har du formentlig sover lidt for meget i historie- eller samfundsfagstimen. FN er nemlig noget, som vi ikke alene er en del af, men også har stor indflydelse på de…

Hvad er politisk terror?

15/10/2020 10:22
Billede: Pixabay

Politisk terror defineres som vold med et politisk formål. Her anvendes vold med henblik på at gennemtvinge en bestemt politisk ændring, holdning eller kurs.

Al terrorisme kan nemt blive de…