Hvad Er Politisk Terror?

15/10/2020 10:22
Billede: Pixabay

Politisk terror defineres som vold med et politisk formål. Her anvendes vold med henblik på at gennemtvinge en bestemt politisk ændring, holdning eller kurs.

Al terrorisme kan nemt blive defineret som politisk terrorisme, da formålet med terrorisme er at skabe politiske forandringer. Terrorhandlingerne kan dog godt være religiøst motiveret, men kommer til udtryk gennem politiske aktioner, idet politik for nogen bunder i en religiøs opfattelse af verden, så de to ikke kan adskilles.

Politisk terror kan ændre verden

Politisk terror har siden politik blev en del af verdenshistorien været brugt til at sætte dagsordenen og skabe politiske ændringer.

Mord på konger eller politiske personligheder er blandt de klassiske eksemper på, hvad politisk terror er. Her kan nævnes mordet på Cæsar, attentatet på Franz Ferdinand og mordet på John F. Kennedy som politisk terror.

Mordet på Franz Ferdinand er måske den politiske terroraktion, der har haft størst betydning for verdenshistorien, da mordet på den østrig-ungarske kronprins udløste Første Verdenskrig. Første Verdenskrig var en direkte årsag til Anden Verdenskrig, hvilket efterfølgende kastede Den Kolde Krig af sig.

De to verdenskrige førte samtidig en lang række geografiske og politiske ændringer med sig, så skuddene i Sarajevo har vist, at politisk terror kan ændre verden.

Politisk terror ses oftest ved mindre aktioner, hvor enten bestemte individer er målet, eller hvor målet er at skabe stor og bred skade med henblik på at skabe frygt i en bestemt befolkningsgruppe.

I løbet af det 21. århundrede er den politiske terror i den vestlige verden på mange områder blevet erstattet af den religiøse terror, hvor formålet ikke så meget er en politisk omvæltning men nærmere en religiøs dagsorden om en kamp mellem bestemte trosretninger.

Tak til avXperten

Til sidst takker vi avXperten for deres støtte til dette indlæg. På deres webshop kan du finde et af landets største online udvalg af elektronik i alle genrer. Se eksempelvis deres udvalg af alt lige fra en wifi forstærker til et smart gaming tastatur eller måske en ny router.

Flere indlæg

Hvad er politisk kommunikation?

27/01/2022 09:36
Billede: Pixabay, 7706992

Politisk kommunikation kunne måske lyde som ganske almindelig kommunikation, men det skiller sig faktisk enormt meget ud fra den kommunikation, vi har mellem hinanden i dagligdagen.

Når polit…

Hvad laver Folketinget?

27/01/2022 09:15
Billede: Pixabay, OpenClipart-Vectors

Jeg har selv svært ved at finde ud af en gang imellem, hvad Folketinget egentlig laver, men de sidder faktisk ikke bare og drikker kaffe og snakker dagen lang.

De er, ifølge Grundloven, den l…

Hvad er blå blok?

10/06/2021 09:16
Billede: Pixabay, Wokandapix

Dansk politik er delt op i rød blok og blå blok. Hvis du forestiller dig en linje, er der midten, hvor alle er enige og ellers er der rød blok, som er på den venstre side af midten og blå blok er p…

Hvad er politisk liberalisme?

22/03/2021 14:36
Billede: Pixabay

I Danmark snakker man ofte om, at der er er to slags mennesker, når det kommer til politisk overbevisning. Der er socialisterne, og så er der liberalisterne. Dette er selvfølgelig en smule karikere…

Hvem er de røde partier?

19/02/2021 08:01
Billede: Pixabay

I Danmark har vi det, man kalder for blokpolitik. Denne blokpolitik består i bund og grund af to fløje, hvoraf den ene kaldes den røde blok, imens den anden kaldes den blå blok. På blå blok finder …

Hvad er FN? Det korte svar

16/11/2020 09:34
Billede: Pexels

Hvis du aldrig har hørt om FN, så har du formentlig sover lidt for meget i historie- eller samfundsfagstimen. FN er nemlig noget, som vi ikke alene er en del af, men også har stor indflydelse på de…