Hvad Er Blå Blok?

10/06/2021 09:16
Billede: Pixabay, Wokandapix

Dansk politik er delt op i rød blok og blå blok. Hvis du forestiller dig en linje, er der midten, hvor alle er enige og ellers er der rød blok, som er på den venstre side af midten og blå blok er på den højre side.

Blå blok betyder, at partierne, der er på højre side af midten, gerne vil føre en liberal politik og gerne ser, at det enkelte individ har frihed og rettigheder som borger og menneske. Tager vi modsætningen, rød blok, så ser de gerne, at man kæmper for fællesskabet og alle skal være lige.

Den blå blok består af partierne Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige. 

Selvom disse partier er i samme blok, er det ikke ensbetydende med, at de altid er enige om alting. Alle partier har altid flere mærkesager, som de går mere op i end andre og hvor deres holdninger måske er mere direkte og urokkelige i forhold til de andre partier. 

Eksempelvis Dansk Folkeparti. De har altid været kendt for at have en lidt hårdere udlændingepolitik end de andre partier. Så hvis vi går tilbage til linjen med blå og rød blok og har overskriften 'udlændingepolitik', vil Dansk Folkeparti ligge langt væk fra de andre partier, fordi de klart er det parti med de stærkeste holdninger.

Dette indhold er bragt og udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Hos Perlen Odense kan du shoppe blandt et stort og flot udvalg af Christinas smykker produkter. Det er årsagen til, at Perlen Odense får omtale i dette indhold.

Flere indlæg

Hvad er politisk kommunikation?

27/01/2022 09:36
Billede: Pixabay, 7706992

Politisk kommunikation kunne måske lyde som ganske almindelig kommunikation, men det skiller sig faktisk enormt meget ud fra den kommunikation, vi har mellem hinanden i dagligdagen.

Når polit…

Hvad laver Folketinget?

27/01/2022 09:15
Billede: Pixabay, OpenClipart-Vectors

Jeg har selv svært ved at finde ud af en gang imellem, hvad Folketinget egentlig laver, men de sidder faktisk ikke bare og drikker kaffe og snakker dagen lang.

De er, ifølge Grundloven, den l…

Hvad er politisk liberalisme?

22/03/2021 14:36
Billede: Pixabay

I Danmark snakker man ofte om, at der er er to slags mennesker, når det kommer til politisk overbevisning. Der er socialisterne, og så er der liberalisterne. Dette er selvfølgelig en smule karikere…

Hvem er de røde partier?

19/02/2021 08:01
Billede: Pixabay

I Danmark har vi det, man kalder for blokpolitik. Denne blokpolitik består i bund og grund af to fløje, hvoraf den ene kaldes den røde blok, imens den anden kaldes den blå blok. På blå blok finder …

Hvad er FN? Det korte svar

16/11/2020 09:34
Billede: Pexels

Hvis du aldrig har hørt om FN, så har du formentlig sover lidt for meget i historie- eller samfundsfagstimen. FN er nemlig noget, som vi ikke alene er en del af, men også har stor indflydelse på de…

Hvad er politisk terror?

15/10/2020 10:22
Billede: Pixabay

Politisk terror defineres som vold med et politisk formål. Her anvendes vold med henblik på at gennemtvinge en bestemt politisk ændring, holdning eller kurs.

Al terrorisme kan nemt blive de…